__________/\___\o/_________

Ocelot

Som det fremgår af billederne, er en Ocelot et utrolig smukt kattedyr. Dens skønhed forklarer den jagt der gennem tiden har reduceret arten til et fåtal, den er nu en af verdens mest truede dyrearter, med kun ca. 900 tilbage i hele verden.

De vejer ca. 18 til 25 kilo og er meget muskuløse og stærke.

Ocelotter hører til under Washington konventionens liste 1 (mest truet), så derfor er de chipset og har “Cites” certifikater. Der er en mængde regler og paragraffer, som skal efterleves når man først er godkendt til at håndtere dyr af denne slags.

Luske, vores han ocelot som kommer fra en dyrepark, er ikke helt tam. Han bor sammen med Cirkeline vores hun ocelot. Hun er privat opdrættet og er tam. Det er svært at have ocelotter til at gå sammen. Efter vores kendskab er der kun tre par i Europa der går sammen, hvoraf vores er det ene.

Ocelotter skal være omkring 3 år inden de er kønsmodne, og vi er spændte på om det skulle lykkes at få vores til at yngle.

De er lige så renlige som andre kattedyr, og har også lært at gå i kattebakke. Om sommeren får de en balje med vand til at pjaske rundt i, alt kommer i vandet, selv deres legetøj, hyppigst griseører, og bliver vasket godt og grundigt.